Succesverhalen | Projectmedewerker Manon: “Bij BORG-OSC zijn ze er voor me en dat vind ik heel belangrijk. Ik denk niet dat er veel werkgevers zijn die er zo instaan. Ik ben gestart bij nul en moet je kijken waar ik nu sta.”

Projectmedewerker Manon: “Ik ben gestart bij nul en moet je kijken waar ik nu sta.”

Manon is ruim vijf jaar geleden zonder noemenswaardige IT ervaring haar carrière bij BORG-OSC begonnen als support professional. Met haar aangeboren nieuwsgierigheid en haar jarenlange ervaring op klantenservice werd ze al snel onmisbaar bij onze opdrachtgevers. Tijd om haar aan je voor te stellen.

 

In deze blog vertelt Manon alles over werken bij BORG-OSC. Over haar werk als projectmedewerker bij DSG Diensten, haar persoonlijke groeipad en wat volgens haar de kracht is van BORG-OSC.

 

De kracht van BORG-OSC

Om samen succesvol te zijn besteden wij veel aandacht aan de mens. Vanaf de eerste kennismaking willen we dat iemand zich op zijn gemak voelt. Hoe ervaren onze professionals dit? We vroegen het Manon de Bont die ruim vijf jaar bij BORG-OSC werkzaam is.

 

Manon: “BORG-OSC voelt als mijn familie. Ik heb een hoop meegemaakt, maar zij staan klaar voor mij en dat vind ik heel belangrijk. Ik denk niet dat er veel werkgevers zijn die er zo instaan. Ik ben gestart bij nul en moet je kijken waar ik nu sta.

BORG-OSC heeft me een kans gegeven en ik kan met alles bij hen terecht. Zowel zakelijk als privé. Er is ruimte voor grappen en grollen, maar ook voor serieuze gesprekken. Ik ben bij alle feestjes, ook al is het soms maar eventjes. Het is leuk om collega’s te zien en fijn om even die interactie te hebben. Dit was ook zo met het aankondigen van de fusie tussen BORG en OSC in 2020. Iedereen werd hier ook weer in meegenomen en dat is top, het vertrouwde gevoel is gebleven.”

 

Projectmedewerker bij DSG Diensten

Bij BORG-OSC kun jij je als professional blijven ontwikkelen, van junior tot senior, je hele carrière lang. Daarvoor maken we samen een duidelijk plan en helpen je verder te komen. We vroegen Manon naar haar groeipad sinds ze bij ons in dienst is.


Manon: “Vijf jaar geleden werd ik via mijn broer, die hier destijds werkzaam was, geïntroduceerd bij BORG-OSC. De kennismaking verliep erg goed en zo begon ik mijn carrière in de IT.

Mijn eerste opdracht was bij Sensire in de Achterhoek, waar ik als servicedesk medewerker begon. Tijdens dit project heb ik veel geleerd en vooral gewerkt aan het vergroten van mijn technische skills.

Na Sensire heb ik onder andere gewerkt bij HAGO, een schoonmaakbedrijf. Daar werkte ik als eerste en tweede lijns support engineer. Ik was echt het eerste aanspreekpunt en leerde zo in de praktijk heel snel de processen en de gang van zaken. De ondersteuning vanuit BORG-OSC verliep in die tijd via Ronald, Miriam en Mark. Met Miriam kon ik goed sparren, waarschijnlijk ook doordat je dan als vrouwen even onder elkaar bent. Gelukkig zie je dat er ook steeds meer dames de IT branche betreden, iets dat ik van harte toejuich.

In de afgelopen vijf jaar heb ik ook een keer een opdracht gehad die minder goed bij mij paste. De lijnen waren erg strak en er was geen ruimte voor eigen initiatief. Ik help graag mensen, maar kreeg niet de kans. Dit heb ik aangegeven bij BORG-OSC en het is zo fijn dat ze dan luisteren. Ze horen je echt, pakken het serieus op en kijken waar ze je mee kunnen helpen.

Op dit moment werk ik als projectmedewerker bij DSG Diensten waar ik een project me bezig hou met een project dat de applicaties in kaart brengt en deze in controle probeert te krijgen. Ik krijg de vrijheid en het vertrouwen om geheel mijn eigen ding te doen en dat bevalt ontzettend goed. Ik ben hier pas gestart maar ik word met open armen ontvangen door directe collega’s maar ook bij collega’s die mij van informatie moeten voorzien. Daarnaast ben ik bezig binnen het bedrijf in een PMO functie bij Portfolio Management. Hierover zijn we nog in gesprek. Als deze functie bij mij past dan zal ik me daar volledig voor gaan inzetten.

 

Voor dat ik bij DSG Diensten kwam, heb ik bijna twee jaar bij de internationale Boskalis gewerkt als projectmedewerker. Het eerste deel van mijn project bestond uit het omzetten van legacy authentication naar modern authentication voor alle medewerkers van Boskalis. De manier van authentiseren is niet meer compatible met Microsoft. Dit moet geüpgraded worden en alle systemen van de medewerkers wereldwijd dienen omgezet te worden. Dit zijn bijna 2500 mensen, die ik cluster in groepen. Ik ben verantwoordelijk om alle fouten eruit te halen en bedenk oplossingen waar nodig. Het tweede project dat ik nu verzorg zijn de shared mailboxen die omgezet moeten worden”, aldus Manon.

 

Ambitieuze professional

Ambitie zit in ons DNA en dat verwachten we ook van onze professionals. We vroegen Manon naar haar passie voor de IT branche en wat zij graag nog zou willen leren.

Manon: “Ik ben gestart in de horeca en heb daarna tien jaar gewerkt bij een zorgverzekeraar. Hier begon ik als adviseur waarna ik uiteindelijk doorgroeide naar senior trainer en coach. Interesse in IT heb ik echter altijd gehad en ik stond binnen VGZ dan ook bekend als de vraagbaak als het ging om technische problemen. Toen deze functie kwam te vervallen was het dus ook niet gek dat mijn broer mij vroeg of een baan in de IT niet bij me paste. En zo is het balletje gaan rollen en ben ik met veel plezier gestart bij BORG-OSC.

Ik vind het belangrijk dat ik me goed voel bij de rol die ik vervul en dat die bij mij past. Mensen helpen, daar hou ik van, in welke vorm dan ook. Ik ontwikkel mezelf iedere dag en word steeds handiger. Het  geeft echt een kick dat ik mensen nu kan helpen met de technische kennis die ik heb en dit zo verder kan uitbreiden. Ik ben nog lang niet uitgeleerd.

Op dit moment ben ik bezig met incident management, service management en project management. Die kant wil ik ook graag meer op. Ik heb een migratieproject gedaan waar ik de rol had als coördinator. Dit beviel erg goed en smaakt naar meer. Ik hou ervan om veel dingen tegelijk aan te pakken”, aldus Manon.

 

Bent u benieuwd wat wij voor uw onderneming of juist voor jouw carrière kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Samen bouwen we verder aan de carrières van onze professionals, ontzorgen we onze opdrachtgevers en werken we aan de toekomst van BORG-OSC.

Delen