Succesverhalen | Optimale en professionele bezetting van de afdeling IT-support voor Vattenfall

Optimale en professionele bezetting van de afdeling IT-support voor Vattenfall

Energiebedrijf Vattenfall heeft een duidelijk doel voor ogen: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. En om dat doel te bereiken, bedenkt en ontwikkelt het nutsbedrijf doorlopend nieuwe oplossingen. Met 20.000 collega’s en tien miljoen klanten in acht landen heeft Vattenfall de technische kennis en de slagkracht om het verschil te maken. Eén van deze bevlogen collega’s is Roel Weenink, IT Coördinator. Roel: “Binnen Vattenfall ben ik verantwoordelijk voor een team van vijftien IT-professionals. Het is onder andere mijn taak om een zo optimaal mogelijke personeelsbezetting op mijn afdeling te realiseren. En daarvoor werken we bij Vattenfall al jaren samen met BORG-OSC.”

 

De uitdaging voor Vattenfall

Na jarenlang zelf als gedetacheerd support professional bij Vattenfall gewerkt te hebben, werd Roel in 2019 gevraagd om in dienst te komen als coördinator van de afdeling interne IT-support. Roel: “Een nieuwe uitdaging waarbij mijn ervaring in en met de techniek mij helpt om mijn dagelijks werk te kunnen doen. Ik weet wat er nodig is binnen het team om de afdeling optimaal te laten draaien. Maar omdat goede supportprofessionals schaars zijn in de markt, schakel ik voor de werving de hulp in van onder andere BORG-OSC. Zij zorgen voor professionele, gekwalificeerde professionals om de afdeling te bemannen.”

 

Samen succesvol bij BORG-OSC

“Hoe BORG-OSC ons helpt om succesvol te zijn? Heel simpel. Door écht met ons mee te denken, zodat alles zo soepel mogelijk verloopt”, vertelt Roel. “Wanneer ik een nieuwe professional nodig heb, dan bel ik Miriam Jansen, Manager Sales & Marketing bij BORG-OSC. Zij stelt de juiste vragen en weet door de lange samenwerking precies wat wij nodig hebben. Bij BORG-OSC nemen ze de tijd om een kandidaat te selecteren. Er worden alleen professionals voorgesteld die echt in ons team en bij de organisatie passen. Onze medewerkers zijn professioneel, hebben karakter, ambitie en houden van een uitdaging. Die vaardigheden hebben ze ook wel nodig, want op de afdeling komt veel je op af. De grote hoeveelheid aan projecten en veranderingen moet je wel kunnen bijbenen.”

 

Eerlijk en transparant

Niet geheel onbelangrijk: BORG-OSC denkt niet alleen mee bij het aantrekken van nieuw personeel, maar ook bij het vervangen van huidige BORG-OSC’ers. “Op dit moment zit er bijvoorbeeld een professional vanuit BORG-OSC in ons team wiens ontwikkeling stil staat. Daarom wil hij graag naar een ander project”, legt Roel uit. “Dit gaat echt in heel goed overleg met ons. BORG-OSC zoekt voor ons de juiste vervanger en zorgt ervoor dat er geen gaten in de bezetting vallen. We maken afspraken met elkaar om de transitie zo smooth mogelijk te laten verlopen. Voor iedereen die daarbij betrokken is. Ik houd heel erg van die eerlijkheid en transparantie.”

 

“BORG-OSC stelt tijdens de intake de juiste vragen en weet door de lange samenwerking precies wat wij nodig hebben op onze interne IT-servicedesk. Ze stellen niet Jan en alleman voor, maar alleen de professionals die écht bij ons passen.”

Roel Weenink – IT Coördinator

 

Ontwikkeling van de professionals staat centraal

ICT is een snelle wereld, waarin ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen. Daarom besteden we bij BORG-OSC veel aandacht aan de ontwikkeling van onze professionals. Zodat jij ‘bij’ blijft en je jouw kennis en ervaring kan inzetten bij onze opdrachtgevers. Wat Roel daarvan merkt? “BORG-OSC stippelt samen met hun professionals een ontwikkelpad uit. Onze IT’ers weten dus heel duidelijk waar ze naartoe willen groeien en wat ze daarvoor nodig hebben. Alle professionals kunnen bij ons werken aan het verwezenlijken van hun ambities en de daarbij horende certificeringen behalen. Vooral voor starters is Vattenfall een hele mooie organisatie om snel grote sprongen te maken in je ontwikkeling. Je kunt bij ons werken aan je certificeringen én je wordt op verschillende vlakken uitgedaagd, omdat de projecten zo divers zijn. Zo word jij een nog betere IT-professional. Samen met BORG-OSC kijken we vooruit en maken we ambities waar!”

 

Ben je benieuwd wat wij voor jouw onderneming of juist voor jouw carrière kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Samen bouwen we verder aan de carrières van onze professionals, ontzorgen we onze opdrachtgevers en werken we aan de toekomst van BORG-OSC.

Delen