Succesverhalen | Netwerk engineer Ali: “BORG-OSC is een fijne en familiaire werkgever waar ik echt onderdeel van het team ben.”

Netwerk engineer Ali: “BORG-OSC is een fijne en familiaire werkgever waar ik echt onderdeel van het team ben.”

In deze blog vertelt Ali alles over zijn werk als netwerk engineer bij het Ministerie van Defensie, hoe hij BORG-OSC als werkgever ervaart en hoe hij zijn carrière in de IT ooit begonnen is. Sinds 2016 is hij onderdeel van de BORG-OSC-familie. Tijd om hem aan je voor te stellen.

De kracht van BORG-OSC

Ali werkte voorheen bij een andere detacheerder, maar was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Hij vernieuwde zijn LinkedIn profiel en ontving al snel diverse reacties. Wij vroegen hem wat de reden was dat hij uiteindelijk voor BORG-OSC koos. Ali: “In tegenstelling tot de vele ‘copy paste’ verhalen van andere detacheerders verliep het contact met BORG-OSC persoonlijker. Ik voelde me geen nummertje.

Zo stond ik, nog voordat ik in dienst was, al wel meteen met een felicitatie in het interne personeelsblad de BORG-OSCourant en kort daarop nog een keer met de geboorte van mijn kind. Dat zijn echt van die kleine dingetjes, die je meteen een goed gevoel geven. BORG-OSC is een fijne en familiaire werkgever waarbij ik echt onderdeel van het team ben. Je voelt dat je meetelt, dat je belangrijk bent en je wordt op waarde geschat.”

Netwerk coördinator bij Ministerie van Defensie

Op dit moment werkt Ali bij het Ministerie van Defensie als Coördinator Vastgoed Netwerken. Wat hij daar zoal doet? Ali vertelt erover: “Binnen Defensie, werk ik bij het project DBBS, Defensie Beveiliging en Bewakingssysteem en het is de bedoeling om alle beveiligingssystemen op circa 200 locaties over te zetten naar één systeem.

Als coördinator ga ik met de technische specialisten in gesprek om samen elke locatie door te nemen. We bekijken of gebouwen wel of niet op glas ontsloten zijn en hoe we alle benodigde gebouwen kunnen voorzien van netwerkconnectiviteit. De volgende stap is om met alle betrokkenen, de specialisten en de projectorganisatie, de locatie te schouwen en eventuele onduidelijkheden met de hoofdgebruiker van de gebouwen te bespreken. Op basis van deze voorbereiding wordt er door de technische specialist een Telcomplan opgesteld waarin alle benodigde graaf- en inpandige werkzaamheden zijn opgenomen. Denk hierbij ook aan werkzaamheden als het bouwen van een nieuwe technische ruimte, het plaatsen van patchkasten, leggen van de bekabeling, airco, ESD vloeren, etc.

Nadat ik de review op het Telcomplan heb gedaan, zet ik dit door naar de RVB (Rijks Vastgoed Bedrijf) die het uitzet bij de aannemer. Als dit uiteindelijk is opgeleverd, schouwen we nog een keer om na te gaan of alles volgens onze opdracht is uitgevoerd. Na een akkoord maak ik de changes aan voor het plaatsen van routers en/of switches en het schakelen/configureren van de switchpoorten.”

 

Ambitieuze professional

Ambitie zit in ons DNA en dat verwachten we ook van onze professionals. We vroegen Ali naar zijn passie voor de IT branche. Ali: “Ik had vroeger hele andere functies, maar de technische aanleg heeft er altijd ingezeten. Bij UPC, waar ik in de winkel werkte, loste ik bijvoorbeeld veel technische problemen op en wisten diverse managers al snel de weg naar mij te vinden voor een systeem-uitleg waar ik vrij goed in was. Ik beschouwde dit als vrij normaal, totdat mijn vrouw vroeg waarom ik niet de IT in ging. En zo is het balletje gaan rollen.
En hoe vervolgde je toen jouw weg? “Ja dat was best lastig, want de IT-branche is enorm breed. Ik ben begonnen als supportmedewerker, eerstelijns bij het Ministerie van VROM. In mijn tweede opdracht was ik helpdeskmedewerker bij Defensie van Buitenlandse Zaken waar ik pas echt leerde hoe de verschillende afdelingen werken en welke mogelijkheden er allemaal zijn. Het viel me op dat netwerken echt een andere tak van sport is en dat daar veel specialistische kennis voor nodig is. En precies dat trok me aan. Vervolgens heb ik switches, routers en al het andere waar ik mee werkte via marktplaats gekocht, zodat ik er thuis mee aan de slag kon gaan en op die manier bij kon leren. Toen ben ik ook relevante certificering gaan behalen en zo groeide ik verder in de rol van netwerk engineer. Passie hebben voor hetgeen wat je doet is hierin wel erg belangrijk, want je moet er wel echt induiken. Je wilt namelijk wel proberen om de beste te worden in je vak. Althans die drive heb ik wel”, aldus Ali.

Bent u benieuwd wat wij voor uw onderneming of juist voor jouw carrière kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Samen bouwen we verder aan de carrières van onze professionals, ontzorgen we onze opdrachtgevers en werken we aan de toekomst van BORG-OSC.

Delen