Succesverhalen | Infra Specialist Ronald: “Op het moment dat je denkt ‘Ik wil gaan werken en weg uit die schoolbanken’ dan moet je niet de IT in gaan, want daar blijf je altijd leren.”

Infra Specialist Ronald: “Ik werk hier met veel plezier.”

Ronald de Haan is in 2015 begonnen bij BORG-OSC, maar wist al heel jong dat hij iets met computers wilde doen. Na de Havo heeft hij op aanraden van de decaan, een IT opleiding gedaan, en is sindsdien de IT-wereld ingerold. Hoog tijd om hem aan je voor te stellen.

 

In deze blog vertelt Ronald alles over werken bij BORG-OSC. Over zijn werk als Infra Specialist, over het groeipad dat hij bewandelt, hoe BORG-OSC hem hierin ondersteunt en wat hij graag nog zou willen leren.

 

Het groeipad van Ronald

Om samen succesvol te zijn besteden wij veel aandacht aan de mens. Vanaf de eerste kennismaking willen we dat jij je op je gemak voelt. We vroegen Ronald hoe hij in de IT wereld terecht is gekomen en hoe hij die eerste kennismaking met BORG-OSC heeft ervaren.

Ronald: “Al heel jong wist ik dat ik de IT in wilde, op de een of andere manier intrigeerde me dat. Ik weet nog goed dat ik in groep 7/8 de Citotoets moest maken en dat er toen ook werd gevraagd of je al een idee had wat je later wilde gaan doen. Ik heb toen ingevuld dat ik iets met computers wilde doen. Na de Havo heb ik op aanraden van de decaan, een IT opleiding gedaan, en sindsdien ben ik de IT-wereld ingerold. Ik verveel me nooit. Op het moment dat je denkt ‘Ik wil gaan werken en weg uit die schoolbanken’ dan moet je niet de IT in gaan, want daar blijf je leren.

In 2015 kwam ik in dienst bij BORG-OSC. Het eerste gesprek had ik met Roel. Hij belde mij, nadat hij m’n profiel had gezien op LinkedIn. Ik was het wel gewend om vaker gebeld te worden, maar dit gesprek viel op doordat Roel open en geïnteresseerd was en niet opdringerig. Ik vertelde dat ik op dat moment niet persé op zoek was waarna Roel aangaf over drie maanden nog eens terug te bellen.

Ik zat op dat moment via een groot detacheringsbureau al drie jaar op een project. Vlak nadat Roel had gebeld, werden er een aantal wijzigingen in het team doorgevoerd. Het interne vervolgtraject dat het detacheringsbureau voor me in gedachten had, zag ik niet echt zitten. En toen, precies drie maanden later, belde Roel opnieuw. Het contact verliep prettig en op een nette manier en afspraken werden nagekomen. De eerste lunch met Roel en Michel was heel gezellig en voelde meteen goed. Mijn tweede gesprek bestond uit een bijzonder creatief interview met Lex en Vincent. Op een gegeven moment stond ik zelfs systemen uit te tekenen op een whiteboard. Dit had ik nog nooit eerder zo gedaan, maar ik vond het wel interessant en dat gevoel was wederzijds. En dit is niet veranderd, ik werk hier met veel plezier.”

 

Infra Specialist bij FNV

“Begin dit jaar ben ik gestart op een nieuwe opdracht bij de vakbond FNV als Infra Specialist in het Run en Change team. We doen het dagelijks beheer van de omgeving en we werken aan diverse projecten in de cloud.

Hiervoor was ik vijf jaar gedetacheerd bij Volker Wessels. Ik heb daar diverse opdrachten gedaan als systeembeheerder. De laatste klus daar was het verzorgen van de operations, samen met twee anderen. Dit betekent voornamelijk dat we alle aanvragen oppakken en kleine veranderingen doorvoeren binnen een x aantal uur. Hiernaast is er een team van specialisten dat migraties en projecten oppakt.”

 

 

Een SPOP gebaseerd op je persoonlijke situatie

Vanuit BORG-OSC helpen we onze professionals bij het maken van keuzes en ondersteunen ze in het behalen van hun doelen. Communicatie en aandacht voor elkaars ontwikkeling zijn daarin essentieel. We vroegen Ronald hoe hij dit ervaart.

Ronald: “Als je bij BORG-OSC begint, dan start je met het opstellen van een SPOP samen met jouw fieldmanager. Een plan dat gebaseerd is op je persoonlijke situatie, want de insteek is dat die altijd kan veranderen. Je kunt bijvoorbeeld een kind krijgen, of je vrouw kan langdurig ziek worden, noem het maar. Daarom wordt het ook een ‘Situationeel ontwikkelingsplan’ genoemd. Dit sprak me erg aan, omdat andere bedrijven vaak zeggen ‘Dit staat op papier, dit was de afspraak, dus dit moet je doen.’ Bij BORG-OSC wordt er wel op gestuurd, maar altijd vanuit jouw persoonlijke situatie. En dat werkt voor mij heel goed. Als je bijvoorbeeld aangeeft dat je een cursus nodig hebt of een training wilt volgen dan ondersteunen ze hierin.
Zo hebben ze vorig jaar voor mij bijvoorbeeld klassikaal een Azure training geregeld.”

 

Ambitieuze professional

 

Ambitie zit in ons DNA en dat verwachten we ook van onze professionals. Na zoveel mooie jaren en waargemaakte ambities in de IT zijn we benieuwd of Ronald nog wensen heeft voor de toekomst.

“Van oorsprong ben ik Windows beheerder en daar is een virtualisatie-specialisatie bijgekomen. Ik heb mijn VMWare certificering gehaald en langzamerhand kwam Microsoft ook met z’n eigen virtualisatie product. In eerste instantie via Hyper-V, maar nu ook via Cloud virtualisatie met Azure.

Graag wil ik me nog verder specialiseren in Azure en alles wat daarmee te maken heeft. Meer in het verlengde van wat ik al doe, maar dan met de tijd mee blijven gaan en nieuwe producten omarmen.

In coronatijd heb ik het thuiswerken als erg prettig ervaren. En daarom proberen mijn vrouw en ik er nu samen voor te zorgen dat er iedere dag wel iemand thuis werkt. Zo is er is meer tijd voor de kinderen. Ze zijn nu 6 en 10 jaar en ze groeien zo hard. Fijn dat dit kan. Voorheen was ik al weg voordat ze wakker werden en pas laat in de middag thuis en dan heb je nog maar een paar uur voordat ze naar bed gaan. Nu is er meer tijd.” aldus Ronald.

 

Bent u benieuwd wat wij voor uw onderneming of juist voor jouw carrière kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Samen bouwen we verder aan de carrières van onze professionals, ontzorgen we onze opdrachtgevers en werken we aan de toekomst van BORG-OSC.

Delen