Blog & Events | November = kennisboost maand bij BORG-OSC

November = kennisboost maand bij BORG-OSC

Jezelf ontwikkelen doe je bij BORG-OSC je hele carrière lang. Daarom hebben we in november twee technische virtuele workshops voor onze professionals georganiseerd. En binnenkort volgt sessie drie. Met topics als Amazon Web Services, Service Integration and Management en Microsoft Power Platform was er een divers aanbod. De sessies werden druk bezocht en er werd positief op gereageerd. Tijd voor een korte terugblik!

Sessie 1: Amazon Web Services (AWS)

BORG-OSC is een echt Microsoft-kennishuis, dus dat een Amazon specialist ons kwam vertellen over de mogelijkheden van Amazon was een echte eyeopener! Tijdens deze sessie stond het cloudplatform van Amazon centraal: Amazon Web Services (AWS). Een cloudplatform dat bijna alle geavanceerde technologieën biedt die in de cloud computing-industrie beschikbaar zijn, waardoor het enorm veel mogelijkheden biedt. Denk aan servers, opslag, netwerken, remote computing, e-mail, mobiele ontwikkeling en beveiliging. Een grote speler in de markt dus, en daardoor éxtra interessant voor onze professionals. En omdat we Microsoft toch niet helemaal los konden laten deze avond, zijn we ingegaan op de verschillen (en overeenkomsten) tussen Amazon en Azure. Het was een leerzame sessie waarbij de deelnemers aangaven positief verrast te zijn!

Sessie 2: Service Integration and Management (Siam)

IT-organisaties deden altijd heel veel zelf, van servers in elkaar schroeven tot backup-tapes vervangen. De snelheid waarmee technologie verandert, dwingt IT-afdelingen om expertise vaker buiten de eigen organisatie te zoeken. Vaak worden onze IT-professionals hiervoor ingezet. Zo zien we steeds meer storage in de cloud en software as a service. Maar hoe behoud je het overzicht met verschillende leveranciers? En hoe voorkom je dat ze langs elkaar heen werken en je als organisatie ongemerkt veel te veel geld uitgeeft? Deze vragen -en meer- stonden centraal tijdens de tweede interactieve sessie, ditmaal over Service Integration and Management. Een tool die er is voor organisaties die met veel verschillende leveranciers werken, en dat slimmer en efficiënter willen aanpakken.

We begonnen de sessie gezamenlijk in Teams, gingen uiteen in break out rooms om met elkaar cases te bespreken en sloten af met een Kahoot quiz! Wederom een geslaagde sessie waar interactie de boventoon voerde.

Sessie 3: Microsoft Power Platform

Microsoft Power Platform is het low code/no code platform van Microsoft waarmee eindgebruikers zelf data kunnen analyseren, apps ontwikkelen en processen automatiseren. Het is ontworpen om samen te werken met de veilige, vertrouwde Microsoft-cloudservices van Azure, Dynamics 365 en Microsoft 365, waardoor het perfect aansluit bij de expertise van onze professionals. Tijdens de derde en laatste sessie laten we zien dat je bedrijfsprocessen eenvoudig en effectief kunt automatiseren en optimaliseren, zonder dat je daar veel coderingskennis voor nodig hebt. Dus in plaats van een IT-afdeling die alle processen automatiseert van het hele bedrijf, kan nu iedere afdeling zijn eigen processen koppelen en automatiseren, omdat je niet langer hoeft te kunnen programmeren om de workflows op te stellen.

Lijkt het je leuk om in de toekomst zelf een kennissessie te organiseren over jouw expertise óf wil jij ook bij de volgende sessie zijn om je technische kennis een boost te geven? Neem dan contact met ons op. We komen graag met je in gesprek. We zijn altijd op zoek naar IT-talent. Reageer op een van onze openstaande vacatures of kom kennismaken.

Delen